Christian-Justesen_proning.jpg
 

Profile

Christian Justesen

Skive Windsurfingklub (Skive)

 

Disciplines: Technical Race, Distance Race & Relay

Age: 23

About: I started proning when I was in Australia in 2015 in one of their many volunteer lifeguard clubs. I grew up in Skive and am currently a member of Skive Windsurf and SUP Club. 

What drives me from day to day is the opportunity to train in amazing conditions. Also, I'm part of a highly motivating training group. As such, prone is awesome because it gives me the opportunity to be in a special environment every single time I'm out.

The biggest moment in my career was when I was told that I had qualified for the World Championship in Denmark 

When I'm not on the water, I study business at Herning University. Besides prone, I spend a lot of time on windsurfing (I have also been Junior World Champion in windsurfing two times).

Discipliner: Technical Race & Distance Race

Alder: 23

Om: Jeg begyndte med prone-board, da jeg var i Australien i 2015, hvor jeg startede med at padle i en af deres mange frivillige livredderklubber. Jeg er vokset op i Skive og er i dag tilknyttet Skive Windsurf og SUP Klub. 

Det, der driver mig fra dag til dag, er muligheden for at træne i nogle fantastiske forhold. Derudover er jeg en del af en meget motiverende træningsgruppe. Prone er altså fedt, fordi jeg får muligheden for at være i et specielt miljø hver eneste gang jeg er ude.

Det største øjeblik i min karriere var, da jeg fik at vide, at jeg havde kvalificeret mig til VM i Danmark    

Når jeg ikke er på vandet, læser jeg til Handelsøkonom på Herning Universitet. Udover prone bruger jeg rigtig meget tid på Windsurfing som jeg også har været Ungdomsverdensmester i 2 gange. Lige nu træner jeg med henblik på at blive en bedre windsurf foiler.